میکروب شناسی

کشت باکتری

مجتبی نیا | يكشنبه, ۶ مهر ۱۳۹۳، ۱۱:۰۷ ق.ظ

کشت وتکثیر باکتریها در محیطهای مصنوعی از مهمترین روشهای تشخیصی در باکتر ی شتاسی است. برای کشت موفق باید شرایط مناسب برای رشد باکتری فراهم گردد. ازجمله این شرایط مواد غذایی - حرارت ورطوبت کافی-  نمک-  PH مناسب-  حضور یاعدم حضوراکسیزن می باشد .

امروزه کشت باکتریها اغلب برروی محیطهای کشت مصنوعی صورت میگیرد. محیطهای کشت علاوه برتامین نیازهای غذایی وبسیاری نیازهای دیگر دارای ترکیباتی هستند که در تشخیص وشناسایی باکتریها نیزموثرند. زمانی که غلظت میکروارگانیسم کم باشد باانجام کشت تعداد باکتریها را میتوان افزایش داد ..

محیط های کشت به دو دسته تقسیم میشوند : محیط مایع ومحیط جامد.

برای انجام کشت در محیط مایع کافی است مقداری از نمونه رابه محیط اضافه نماید. باکتری درمحیط مایع پس از مدت زمان لازم(حدود چهار ساعت)به صورت کدورت یکنواخت-  غیریکنواخت ویاپرده ظریفی درسطح محیط کشت ظاهر میشود.در صورتیکه باکتری در محیط جامد کشت داده شود پس ازمدت لازم (حدود شانزده الی هجده ساعت)بجز بعضی از مایکوباکترها(سه تا شش هفته)به صورت تودهای عظیمی درسطح محیط ظاهر میشود که کلنی نامیده می شود



1- لوپ را استریل کرده واجازه دهید سردشود استریل کردن لوب: شامل عبور دادن لوب اؤ روی أتش به حدی که لوب کداخته وسرخ شود جهت خنک کردن لوب میتوان أن رادر قسمتی از محیط کشت که باکتری رشد نکرده قرارداده تا خنک شود


2- بلند کردن درب بلیت یک مقدار و فروبردن لوب در محلی ازمحیط کشت که میکروب رشدکرده وبرداشت مقداری میکروب وبستن درب بلیت


سپس لوپ راآلوده به نمونه کرده و یک چهارم پلیت را که فاز یک   نامیده میشود به وسیله آنس کشت دهید.درهنگام کشت سعی کنید که شکافی درسطح آگار ایجاد نگردد سپس درب پلیت را ببنید..


لوپ را روی چراغ بگیرید تاکاملا داغ شود. سپس اجازه دهید سرد شود  یااینکه بافروبردن نوک لوپ درقسمتهای کشت داده نشده محیط می توانید لوپ راسردکنید


پلیت راپچرخانید ودرپلیت رابازکنید.آنس رابه قسمتی ازفاز یک که   قبلا کشت داده شده آلوده کنیدودرفاز دوکشت دهید


مجددا لوپ راداغ کنید پلیت رادوباره بچرخانیدوباتماس لوپ در فاز دو  نمونه را در فاز سه کشت دهید



Staphylococcus epidermidis





  • مجتبی نیا

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی